Τιμώμενος Καλλιτέχνης: Σοφία Δημοπούλου

Η Σοφία Δημοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά, υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μητέρα δύο (2) κοριτσιών και κατοικεί στην Ηλιούπολη.

Από παιδί αναζητά την ταυτότητα της ψυχής της, σε δρόμους τέχνης, δημιουργίας, χρωμάτων και υλικών.

Η αγάπη της για τη ζωγραφική, την τέχνη και τη χειροτεχνία σε ποικίλα επίπεδα, την οδήγεί σ΄ένα πολύχρονο ταξίδι αναζήτησης γνώσεων και τεχνικών.

Το 2001 γνωρίζει την αγιογραφία φορητών εικόνων και τοιχογραφίας.

Η ελευθερία της ζωγραφικής την κερδίζει και το έτος 2004 διδάσκεται σκίτσο,κάρβουνο, λαδοπαστέλ, ακουαρέλλα και ελαιογραφία στα εργαστήρια του Δήμου Ηλιούπολης.

Συμμετείχε σε ικανό αριθμό ομαδικών εκθέσεων αγιογραφίας, ζωγραφικής και σκίτσου στο Δήμο Ηλιούπολης (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης), Πειραιά (Δημοτική Πινακοθήκη), Διεθνές Ωδείο Ηλιούπολης, Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού, Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων, Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών, πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο.

Το Μάρτιο του 2009 παρουσιάζει 60 έργα της, εμπνευσμένα από τη φύση, την ανθρώπινη παρουσία και το ελληνικό τοπίο, σε ατομική έκθεση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης.

Η περιπλάνηση της συνεχίζεται και η χειροτεχνία σε συνδυασμό με ζωγραφικές πινελιές, την εμπνέουν να μεταφέρει τη φύση και όχι μόνο, σε χρηστικές και μη επιφάνειες. Παρακολουθεί σεμινάρια τεχνικών decoupage (τεχνικής της χαρτοπετσέτας), ζωγραφικής σε ύφασμα και μεικτές τεχνικές, διακόσμησης επίπλων και τοίχων με ζωγραφική, διακόσμηση γάμου και βάπτισης, δημιουργία σαπουνιών με φυσικά υλικά, ασημένιου κοσμήματος, felt και το 2010 πιστοποιείται δασκάλα της τεχνικής φολκλόρ ζωγραφικής One stroke από τη Donna Dewberry στη Φλόριντα της Αμερικής.

Θέλοντας να μεταφέρει τις εμπειρίες της πολύχρωμης διαδρομής της στο χώρο της τέχνης, δημιουργεί στο διαδίκτυο το site προσφοράς γνώσεων του decoupage «Βάλε Φαντασία», με βιντεάκια, τεχνικές για τα άτομα της επαρχίας, ενώ παράλληλα διδάσκει decoupage στο στέκι «΄Ανω Ποταμών», στο καλλιτεχνικό σχολείο «ASHINART», στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης και στο προσωπικό της εργαστήριο.

΄Εργα της φιλοξενούνται σε Δήμους, Συλλόγους, Κρατικά Ιδρύματα, Μουσεία, Πρεσβείες και ιδιωτικές συλλογές.

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:

Φοιτήτρια του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Τμήμα «Ελληνικός Πολιτισμός», μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου & Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.), μέλος του Ομίλου Unesco Νομού Πειραιά και Νήσων, μέλος της ArtHellas.gr, μέλος του Ομίλου Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι», δημιουργός και διαχειρίστρια του διαδικτυακού site για το decoupage «Βάλε Φαντασία», αγιογραφία, ζωγραφική, διακόσμηση επίπλων με decoupage, φολκλόρ ζωγραφική (one stroke) ρούχων και μπατίκ, πλέξιμο, κηποτεχνική, ανθοδετική, φωτογραφία, ταξίδια, μουσική, χορός, θέατρο, κινηματογράφος.

Σοφία Δημοπούλου

Κιν.: 6978839209

Email: spdimopoulou@yahoo.gr