2011

 


  Από την παιδική εκδήλωση στις 28/12/11
  Δημοσιεύτηκε: Friday 30 December 2011 13:38

   
   
   
   
   
   
   
   
    
   
   
   


  Παρουσίαση βιβλίου (10/12/2011)
  Δημοσιεύτηκε: Wednesday 21 December 2011 15:08

  H Φωτεινή Τσαλίκογλου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία. Eίναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πά­ντειο Πα­νεπιστήμιο.
  Έχει εκδώσει τα επιστημονικά έργα και δοκίμια: Σχιζοφρένεια και φόνος (Αναζητώντας τον χαμένο παράδεισο), Μυθολογίες βίας και καταστολής, Ο μύ­θος του επικίνδυνου ψυχασθενή, Ψυχο­λογικά, Ψυχο-λογικά (Οι παγίδες του αυτονόητου), Η ψυχολογία στην Ελλάδα σήμερα, Στην άλλη όχθη (επιμ.) και Μήπως; (διάλογοι με τη Μαργαρίτα Καραπάνου). Επίσης το πα­­ραμύθι Η νεράιδα της Γης (με εικονογράφηση του Αλέξη Κυριτσόπουλου).
  Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφο­ρούν τα μυθιστορήματά της Η κόρη της Ανθής Αλκαίου, Έρως φαρμακοποιός, Ονειρεύτηκα πως είμαι κα­λά, Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ και Tο χάρισμα της Bέρθας (υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2010 του ΕΚΕΒΙ), η νουβέλα Όλα τα ναι του κόσμου, καθώς και τα βιβλία Ψυχολογία της καθημερινής ζωής (Η κουλτούρα του εφήμερου), Η ψυχή στη χώρα των πραγμάτων, Δε μ? αγαπάς. Μ? αγαπάς (Τα παράξενα της μητρικής αγάπης ? Τα γράμματα της Μαργαρίτας Λυμπεράκη στην κόρη της Μαργαρίτα Καραπάνου) και Το μέλλον ανήκει στην έκπληξη (34 σχόλια για την κρίση και ένα υστερόγραφο
  Βιβλιογραφία
  Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:
  Το μέλλον ανήκει στην έκπληξη (ePUB), 2011
  Το μέλλον ανήκει στην έκπληξη, 2011
  Το χάρισμα της Βέρθας (ePUB), 2010
  Η κόρη της Ανθής Αλκαίου, 2009
  Ολα τα ναι του κόσμου, 2008
  Δε μ αγαπάς. Μ αγαπάς, 2008
  Ψυχολογία της καθημερινής ζωής, 2008
  Ονειρεύτηκα πως είμαι καλά, 2004
  Η ψυχή στη χώρα των πραγμάτων, 2003
  Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ, 2000
  Ερως φαρμακοποιός, 1997


  Επαναληπτικό ανταλλακτικό παζάρι (05/11/2011)
  Δημοσιεύτηκε: Wednesday 21 December 2011 15:05


  Επαναληπτικό ανταλλακτικό παζάρι (05/11/2011) 

      


  ανταλλακτικό παζάρι (29/10/2011)
  Δημοσιεύτηκε: Wednesday 21 December 2011 15:02

   


  1ο φεστιβάλ ερασιτεχνικής δημιουργίας (09/07/2011)
  Δημοσιεύτηκε: Wednesday 21 December 2011 14:57

   


  Προβολή ταινίας (26/06/2011)
  Δημοσιεύτηκε: Wednesday 21 December 2011 14:50

  Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών,
  το πολιτιστικό στέκι «?νω Ποταμών»,
  την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο χώρο του,
  Λεωφ. Καραμανλή 28,
  θα προβάλει την ταινία «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο»
  του Ντάρεν Αρονόφσκι.
  Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση


  Ανταλλακτικό παζάρι (29/05/2011)
  Δημοσιεύτηκε: Wednesday 21 December 2011 14:48

  Μπορούμε να απελευθερώσουμε το χώρο και τη ζωή μας από αντικείμενα που δε χρησιμοποιούμε πια, χωρίς να προσθέτουμε απλά ένα επιπλέον όγκο σκουπιδιών στη χωματερή: Αντί γι΄ αυτό, να τα χαρίσουμε σε όποιον θα τα χρησιμοποιήσει και θα τους δώσει νέα ζωή.


  Προβολή του ντοκιμαντέρ (03/06/2011) DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
  Δημοσιεύτηκε: Wednesday 21 December 2011 14:46

  DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

  Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος
  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
  Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
  Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o ?βι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take ? Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.
  Τη μουσική επένδυση προσφέρει οι Γιάννης Αγγελάκας, Ερμής Γεωργιάδης και ?ρης RSN και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης. 
   


  Από την παιδική εκδήλωση στις 17/12/11
  Δημοσιεύτηκε: Wednesday 21 December 2011 14:25

   
   
   
   
   
   
   
   
   


  Από την εκδήλωση των Εγκαινίων
  Δημοσιεύτηκε: Tuesday 11 October 2011 13:04


  Το Σάββατο το βράδυ το «Πολιτιστικό Στέκι ?νω Ποταμών», έλυσε κάβους και σάλπαρε για ένα γοητευτικό ταξίδι στα πολιτιστικά νερά της πόλης μας.
  Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των Ηλιουπολιτών που γέμισαν τον ζεστό, φιλόξενο και στημένο με άποψη και μεράκι χώρο της Λ. Καραμανλή 28 για να ευχηθούν στο ξεκίνημα του νέου πολιτιστικού συλλόγου.
  Παραβρέθηκαν, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της «Νέας Δημοτικής Κίνησης» κ. Γ. Αναγνώστου, οι επικεφαλής του «Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος» κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος και της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», κ. Χρήστος Κοκοτίνης, εκπρόσωπος της Δημοτικής αρχής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευσταθίου και Κολιοφώτης, ο κ. Δημήτρης Καλαντίδης, πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης, ο πρόεδρος Μιχάλης Τασούλας καθώς και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και αντιπροσωπεία του συλλόγου Αερομοντελιστών Ελληνικού.
  Σημαντική ήταν η εκπροσώπηση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
  Η κ. Έλενα Ρηγοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στους στόχους και το όραμα του συλλόγου και κάλεσε όλους τους ηλιουπολίτες να πλαισιώσουν την προσπάθεια:
  «..Καταλήξαμε ότι σε καιρούς δύσκολους ο πολιτισμός δεν είναι καταφύγιο, ένας μυστικός κήπος όπου κρύβουμε το κεφάλι μας. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο. Κι όσο πιο δύσκολες οι μέρες που περνάμε, τόσο πιο μεγάλη η ανάγκη να είναι τα εργαλεία μας κοφτερά και ακονισμένα.
  Ονειρευόμαστε να αποτελέσουμε μια διέξοδο, μια ανάσα δραστηριότητας και δημιουργίας για όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους. Και μάλιστα, όχι τόσο για τους «ψαγμένους» που έχουν ήδη βρει το δρόμο τους, όσο γι αυτούς τους συνανθρώπους μας που ίσως να μην ξέρουν καν τις δυνάμεις, τα ταλέντα, τις δεξιότητές τους. Ονειρευόμαστε τη μέρα που από τους κόλπους του ?νω Ποταμών θα ξεπηδήσουν, λαϊκοί καλλιτέχνες, σκεπτόμενοι άνθρωποι, αλληλέγγυοι πολίτες.
  Σ αυτό το όνειρο σ αυτό το ταξίδι σας θέλουμε συνεπιβάτες. Το καράβι μας είναι γερό σκαρί και το πλήρωμα δεν κάνει πίσω στα δύσκολα.
  Κι αν είναι ο άνεμος ενάντιος,, τότε καλύτερα. Γιατί θα μάθουμε να ταξιδεύουμε με κάθε καιρό..»

  Καλοτάξιδοι!!!